Werkwijze

Werkwijze

Osteopathie is een behandelvorm die uitgaat van het principe dat het lichaam één geheel is. Bewegingsverlies in delen van het lichaam hebben ongewenste effecten op het lichaam als geheel.

Osteopatisch consult

Tijdens het eerste bezoek stel ik daarom veel vragen: wat de klachten zijn, hoe het in het verleden met je gezondheid is gegaan en wat je levensgewoonten zijn. Zo probeer ik te achterhalen welk lichaamsdeel cq orgaan de klachten veroorzaakt en wat de oorzaak hiervan is.
Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ik onderzoek door welk bewegingsverlies het lichaam niet meer uit zichzelf herstelt. Als ik klaar ben met mijn onderzoek, dan bespreek ik met jou wat ik heb opgemerkt en daarna stel ik een behandelplan op.

Met mijn handen herstel ik door middel van zachte en een enkele maal wat krachtige handgreep de normale mobiliteit. Meestal voelt de behandeling prettig aan. Afhankelijk van de klacht maken we een volgende afspraak. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Er zit dus altijd tijd tussen de vervolgafspraken.

Resultaat en effecten van een osteopathie behandeling

Soms kan je tijdens de behandeling een warm, tintelend of prikkend gevoel ervaren. Ook kan je kort na de behandeling een emotionele reactie krijgen. Soms krijgt een cliënt na de behandeling korte tijd last van hoofdpijn of vermoeidheid. Daarnaast kan de klacht juist iets verergeren… Het is dan ook goed om de dag van de behandeling rustig door te brengen. Wacht liever tot de volgende dag met intensieve activiteiten zoals fanatiek sporten.

In de meeste gevallen zijn drie tot vijf behandelingen voldoende voor herstel. Als de behandeling succesvol is en mijn werkwijze jou bevalt dan merk je al gauw vooruitgang. Indien nodig neem ik contact op met je huisarts of je specialist.

Professioneel en zorgzaam

“Via een vriendin ben ik in 2005 in contact gekomen met Arie. Vanwege mijn lichamelijke handicap, een hoge dwarslaesie (C3-C4) kreeg ik destijds helaas allerlei lichamelijke klachten, die met alleen fysiotherapie niet te verhelpen waren. Ik heb contact opgenomen met Arie en kon bij hem terecht. Destijds nog op zijn ouwe locatie, die gelukkig wel rolstoel toegankelijk was. Er was meteen een "klik", wat ik heel belangrijk vindt omdat een "behandelaar" toch met jouw lichaam bezig is. Arie is een beminnelijke, sociale man met een flinke dosis humor. En op zijn vakgebied is hij altijd heel professioneel en absoluut zorgzaam. Tot op heden heb ik al die tijd afspraken bij Arie gehad omdat hij door zijn behandelingen mijn pijn en ongemakken een flink stuk kan verlichten. Dit zal ik in de toekomst ook zeker blijven doen! Zijn nieuwe locatie aan de Huissensestraat, die Arie sinds een aantal jaren heeft, is voor mij met mijn elektrische rolstoel zeer goed toegankelijk en de behandelruimte is ruim van opzet waardoor mijn bewegingsruimte goed is. Ik wil iedereen dan ook van harte aanbevelen dat wanneer iemand in zijn of haar omgeving lichamelijke klachten krijgt die met de reguliere geneeskunde niet te verhelpen zijn, je bij Arie Brouwer heel goed terecht kan.”